Foto album Photo

Foto albums activiteiten 2023


Kaninchenschleppe Dessel 26/03/2023


Op zaterdag 26/03/2023 was er weer een wedstrijd georganiseerd door de Belgische teckelclub. Dit keer was de wedstrijd voor de allerkleinste onder de teckels nl. de kaninchen en de dwergen. Vijf combinaties zouden er strijden voor de dag winst. Dat deze editie een kletsnatte zou worden werd ons al snel duidelijk, de regen gutste met bakken uit de lucht.

Na een korte kennismaking werd er overgegaan tot de loting van de sporen. Door het zeer slechte weer werd er snel begonnen aan de proef en wilden we deze in een strak tempo afwerken. Voor deze proef hadden 5 hondjes ingeschreven, zowel uit binnen als buitenland als we Nederland daar nog mogen bijtellen.

Na de wedstrijd mede door het slechte weer en het gebrek aan een schuilplaats nodigde Ludo de ganse bende bij hem thuis uit om de prijsuitreiking te doen, waarvoor dank.

Bij Ludo aangekomen nestelde het hele gezelschap zich rond de grote tafel. Dat er eigenlijk iets te weinig plaats was ondervonden de tomatenplanten van Ingrid al direct, oeps een foutje en plots lag alles op de grond (sorry hiervoor Ingrid).

Na het verwijderen van de overtollige potgrond konden we over gaan tot de prijsuitreiking. Al de vijf combinaties slaagde voor de proef.

Op de vijfde plaats eindigde Colman Annemie met 63 punten.

Op de vierde plaats Verbruggen Hanneke met 65 punten

Op de derde plaats Van Epperzeel Ingrid met 94 punten

Op de tweede plaats Vercammen Nadia met 100 punten en reserve CACT

Op de eerste plaats Goetstouwers Marc met 100 punten en CACT

Bedankt aan alle deelnemers voor het leuke samenzijn en de fantastische sfeer in de groep.

Bedankt de keurmeesters Ludo en Bart

Bedankt Ludo voor het ontvangen in het warme en droge huis.

Bedankt de Belgische teckelclub voor de perfecte organisatie.

En sorry aan Ingrid Voor de gesneuvelde tomatenplanten...


Spurlaut Hingeon 12/02/2023


Naar jaarlijkse gewoonte trokken we ook dit jaar weer naar het verre Hingeon voor onze Spurlautproef. En dat Hingeon ver is werd voor sommige deelnemers wel heel duidelijk als je heen en weer 1000 km op de teller hebt. Dit is natuurlijk ook een bewijs dat de proeven van de Belgische teckelclub door veel mensen gesmaakt worden. Ook dit jaar werden we weer hartelijk ontvangen door Daniel en zijn medejagers, waarvoor dank! Nadat de kachel de nodige warmte door de jachthut stuurde werden wij getrakteerd op een lekkere bak koffie en koffiekoeken. Voor de proef waren er tien hondjes ingeschreven, waarvan één hondje niet kwam opdagen vanwege een kwetsuur, we wensen het hondje via deze weg dan ook een spoedig herstel. Na de loting trokken we richting het jachtveld, waar de eerste hazen al snel de lopers nemen. Na een paar uren drijven hebben alle deelnemers de nodige hazen gekregen en kunnen we moe maar voldaan terug naar de warme jachthut.


Tijdens de lekkere soep en broodjes, en het nodige gepalaver konden de keurmeesters de verzamelende punten netjes bij elkaar tellen, om zo tot de uitslag van de dag te komen. Van de negen hondjes slaagde er drie combinaties niet voor de proef, echter geen nood, met een beetje meer training gaan deze hondjes in de toekomst zeker slagen.


Van de andere zes combinaties liepen er twee hondjes een tweede prijs en vier hondjes een éérste prijs. Voor de podiumplaatsen hadden we een gedeelde derde plaats met Marjan Van Leeuwen met YAéL A DREAMS COMES TRUE en Hoogstad Ed met KOBEDDUS ROMANESCA met 94 Punten.

Op de tweede plaats De Neve Alfred en YZZY A DREAMS COMES TRUE met 100 punten als jeugdhond.

En als winnares van de wedstrijd hadden we Kathleen Duck met Hermine Vom Brexbach met 100 punten. Aan alle hondjes en voorjagers een welgemeende dikke proficiat.


Ook nog een woordje van dank aan Bart Waltmans, Ludo Van Herzeele als keurmeesters en de Belgische teckelclub voor de weer perfecte organisatie.

En zoals daarstraks al vermeld, dat als er mensen zijn die 700 en 1000 km willen rijden om aan de proeven te kunnen deelnemen dan mogen we toch wel stellen dat de proeven van een hoog niveau en perfect georganiseerd zijn en geappricieerd worden door een leuke groep voorjagers uit zowel binnen - als buitenland. Ook het hoge aantal inschrijvingen voor de proeven bewijst dat we als Belgische teckelclub goed bezig zijn, waarvoor dank. Ik hoop jullie allen dan ook op één van onze volgende proeven terug te zien.